ALLE ACTUEEL

Workato vooroplopend in visie volgens Gartner® Magic Quadrant™ voor iPaaS

16 jun, 2024 6MinBlog

In het persbericht over het Nokavision partnership met Workato kwam het Magic Quadrant van iPaaS al ter sprake. Analisten van Gartner erkennen Workato ook in 2024 als visionair leider. Als partner van Workato zijn we niet alleen enthousiast over deze prestatie – we zijn ook enthousiast over wat deze erkenning voor Nokavision klanten betekent. Maar wat is Gartners Magic Quadrant eigenlijk? En waarom steekt Workato er met kop en schouders bovenuit?

Wat is het Gartner® Magic Quadrant for Integration Platform as a Service (iPaaS)?

Elk jaar bekijken onafhankelijke analisten van Gartner wie de marktleidende leveranciers zijn. Welke bedrijven beschikken over een sterke visie en hebben het vermogen hebben om aan de continu veranderende behoeften van klanten te voldoen? Gartner evalueert iPaaS-leveranciers waaronder Workato, om te bepalen welke leveranciers in staat zijn om bedrijven te helpen succesvol te zijn. In de beschouwing om de sterkste spelers op de markt te identificeren, wordt een hele reeks factoren meegenomen en gewogen. Op basis van die beschouwing is Workato in 2024 erkend als leider in de Gartner® Magic Quadrant™ voor Integration Platform as a Service.

Gartners Magic Quadrant for Integration Platform as a Service.

Wat betekent dit voor klanten van Nokavision?

Workato is een uitstekende keuze, zowel gezien vanuit enterprise-perspectief als voor MKB+ ondernemingen. Workato is een betaalbare, schaalbare, moderne, cloud-gebaseerde integratie oplossing. Hiermee kun je, of wij van Nokavision, innovatieve stabiele integratie-oplossingen realiseren. Dankzij “No Code” configuratie stelt Workato je in staat om versneld afscheid te nemen van verouderde dure “On Premise” oplossingen. Workato maakt naadloze integratie en automatisering van workflows tussen interne on premise en cloud gebaseerde applicaties gemakkelijker en eenvoudiger. Daarnaast is de oplossing uitermate geschikt voor het regisseren van het in- en uitgaande berichtenverkeer. Het is belangrijk dat het dagelijkse berichtenverkeer met trading partners veilig, stabiel, betrouwbaar en controleerbaar verloopt. Of het nu gaat om enkele berichten per dag of wel tienduizenden berichten per maand, het belang is onverminderd. Een bericht kwijtraken kan enorme consequenties zoals imago- en merkschade of zelfs boetes tot gevolg hebben.

De schaalbare applicatie architectuur van Workato, in combinatie met de duidelijke dashboards en monitoring, zorgen ervoor dat fouten in de verwerking van berichten snel kunnen worden opgespoord en gecorrigeerd.

LEES HET RAPPORT >

 

Wat heb ik aan het rapport?

Het jaarlijkse Gartner rapport is een waardevol document in de zoektocht naar de perfecte match op het gebied van iPaaS-producten. In het rapport vind je:

·      Perspectieven van experts over de iPaaS-leveranciers;

·      Een analyse van onderscheidende factoren, benchmarks en trends;

·      De laatste ontwikkelingen op het gebied van integratie-technologie.

 

Hoe Workato aan haar hoge score komt?

Product

Workato blinkt uit in productscores dankzij het veelzijdige, beveiligde platform, intuïtieve user experience, kant-en-klare No Code klikbare bouwblokken als connectoren, transformaties en validaties én AI-aangedreven integraties.

Klantervaring

Workato krijgt veel lof van klanten die aangeven heel tevreden te zijn over zowel het product als de leverancier. Daarbij benadrukken zij vooral de user experience en developer experience van het platform.

Groeipotentieel en ondersteuning

De marktgroei van Workato wordt gevoed door een sterke aanwezigheid in market places, succesvolle initiatieven zoals AI-hackathons en samenwerkingen met universiteiten en andere software vendoren als SalesForce, Workday, Box, Slack, SAP, Oracle, etc. en value added resellers zoals met Nokavision – Canon Information Management Solutions.

Wil je meer lezen over het aanbod aan iPaaS-producten en features van Workato?

LEES HET RAPPORT >