Alle Actueel

Foosball en de term Value Added Reseller (VAR) hebben meer met elkaar van doen dan je denkt

Tijdens een potje Foosball op kantoor hoor ik de één na de ander roepen: “VAR! VAR! VAR!” In de zakelijke wereld en in de sport zijn afkortingen niet ongewoon, maar het is zeldzaam dat dezelfde afkorting twee totaal verschillende concepten in verschillende domeinen vertegenwoordigt. Toch is dat precies het geval met de afkorting ‘VAR’. Nieuwsgierig als altijd verken ik de vier overeenkomsten tussen een VAR als ‘Value Added Reseller’ en een VAR in de zin van ‘Video Assistant Referee’.

Gemeenschappelijk Doel: Verbetering en Toegevoegde Waarde

Hoewel ze in verschillende contexten opereren, delen beide soorten VAR’s een fundamenteel doel: het toevoegen van waarde en/of het verbeteren van de ervaring. Nokavision streeft als Value Added Reseller ernaar producten of diensten te verrijken voordat deze aan onze relaties worden verkocht, door extra kennis, functionaliteit en/of diensten toe te voegen. Op vergelijkbare wijze heeft de Video Assistant Referee in het voetbal tot doel de kwaliteit van de besluitvorming op het veld te verbeteren door middel van technologie, met als uiteindelijke doel een eerlijkere en meer accurate wedstrijd.

Afhankelijkheid van Technologie

Een andere opvallende overeenkomst is de afhankelijkheid van technologie. Voor Nokavision is top-notch toekomstbestendige technologie een essentiële basis van ons bedrijf. We gebruiken best-of-breed software, uit de rechtsbovenhoek van het Gartner kwadrant om ons aanbod kwalitatief hoog en uniek te maken. Wist je trouwens dat wij, onderdeel van Canon, als implementatie partner zelf ook rechtsboven te vinden zijn? Dit allemaal dankzij onze toegevoegde waarde in Customer Experience Management.

 

Op een vergelijkbare manier vertrouwt de Video Assistant Referee sterk op videotechnologie en herhalingen om beslissingen van scheidsrechters te ondersteunen, te corrigeren of te bevestigen, waardoor de precisie in de sport wordt verhoogd.

Strategische Besluitvorming

Tegelijk speelt strategische besluitvorming een cruciale rol. Voor Nokavision is het kiezen van de juiste producten, diensten en technologieën om toe te voegen een strategische beslissing die direct invloed heeft op ons succes en dat van onze relaties. In het voetbal helpt de Video Assistant Referee bij het maken van strategische beslissingen die de uitkomst van het spel kunnen beïnvloeden, zoals het toekennen van penalty’s, het identificeren van buitenspelposities, en het beoordelen van mogelijke overtredingen.

Samenwerking en Communicatie

Beide vormen van VAR vereisen effectieve samenwerking en communicatie. Onze collega’s werken nauw samen met relaties om ervoor te zorgen dat de juiste toegevoegde waarde en doelstellingen worden gerealiseerd. Aan de andere kant moet de Video Assistant Referee effectief communiceren met de veldscheidsrechter en andere officials om ervoor te zorgen dat de technologische assistentie correct wordt geïnterpreteerd en toegepast.

Hoewel de contexten waarin ze opereren aanzienlijk verschillen, delen VAR’s in het bedrijfsleven en in het voetbal dus opmerkelijke overeenkomsten in hun doelstellingen, afhankelijkheid van technologie, strategische besluitvorming, en het belang van samenwerking en communicatie. Deze parallelle werelden benadrukken hoe dezelfde principes van toegevoegde waarde, technologie en teamwork relevant kunnen zijn in zowel ons werk als tijdens een potje Foosball!

Wil je hier eens over sparren?

Neem vrijblijvend contact met mij op
Claudia Zwamborn
Contact opnemen
Contact opnemen
Alle Actueel

‘Specifieke kennis van tradeinterop verhoogt efficiency e-factureren’

Aanbieder van uitgebreide creditmanagementoplossingen Cannock werkt al geruime tijd samen met Nokavision. Als softwarebedrijf spelen wij een cruciale rol bij de standaardisatie van lay-outs voor digitale interacties in klantcommunicatie namens Cannock. Toen een van Cannock’s klanten interesse toonde in e-facturatie, werd e-facturatiespecialist tradeinterop betrokken om de samenwerking te versterken. In een gesprek met Thijs Wolvers, Sales Director bij Nokavision, en Raoul Jonkers, Supplier Performance Manager bij Cannock, delen ze hoe deze samenwerking verloopt en welke voordelen dit met zich meebrengt voor hun organisaties.

Hoe is de samenwerking tussen Cannock en Nokavision ontstaan?

Jonkers (Cannock): ‘Als creditmanagementprovider voor bedrijven en lokale overheden, met name gemeentes, nemen wij de volledige financiële cyclus uit handen. Van het verzenden van facturen en betalingsherinneringen tot het inschakelen van incasso’s en deurwaarders indien nodig. In eerste instantie ontwikkelden we de lay-outs van klantendocumenten intern. Echter, door toenemende complexiteit en de behoefte aan meer flexibiliteit en snelheid, was dit niet langer haalbaar. We zochten naar een partner en vonden Nokavision.’

Wat biedt Nokavision aan Cannock?

Wolvers (Nokavision): ‘Wij leveren softwareoplossingen voor customer communication management aan klanten zoals Cannock. Voor Cannock betekent dit dat wij een platform hebben geïmplementeerd om klantcommunicatie over meerdere kanalen optimaal te regelen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het beoordelen en bewaken van de kwaliteit van de uitgaande communicatie. Dit resulteert in foutloze communicatie namens Cannock, volgens de afgesproken normen, zonder dat zij zich hier zorgen over hoeven te maken.’

Jonkers (Cannock): ‘Het genereren van documenten voor onze uitgaande communicatie is nu eenvoudig. We kunnen de lay-out indien nodig gemakkelijk aanpassen, wat ons serviceniveau aanzienlijk verhoogt. Dit heeft geleid tot een grotere betrokkenheid van onze medewerkers, die nu niet meer huiverig zijn voor veranderingen. En als ondersteuning nodig is, hebben we één aanspreekpunt bij Nokavision. Dit heeft natuurlijk geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen.’

Hoe kwam tradeinterop in beeld bij Cannock?

Jonkers (Cannock): ‘Toen een klant wilde overstappen naar e-facturatie via het Peppol-netwerk, bouwden we aanvankelijk zelf een oplossing en verzorgden het onderhoud. Echter, door de frequente veranderingen in regelgeving en bijbehorende eisen, en de snel opvolgende ontwikkelingen, liepen we vast. We vroegen Nokavision om advies, en zij stelden voor tradeinterop in te schakelen, een preferred partner waarmee ze al geruime tijd samenwerkten op het gebied van e-facturatie.’

Wolvers (Nokavision): ‘Tradeinterop is al enige tijd onze samenwerkingspartner. Wanneer onze klanten hun facturatiesysteem willen uitbreiden met e-facturatie, zitten zij met ons en de klant aan tafel. Samen met tradeinterop hebben we een XML-interface ontwikkeld die perfect integreert met onze SmartCOMM-engine, het systeem waarop de communicatie-output van Cannock draait. Op het moment dat een klant van Cannock e-facturatie wil, neemt het output-systeem een andere route en komt in de interface van tradeinterop terecht. Vanaf daar verloopt alles automatisch.’

Wat zijn de voordelen van e-facturatie?

Jonkers (Cannock): ‘Een groot voordeel van e-facturatie is de foutloze betalingsverwerking, in tegenstelling tot het versturen van pdf- of papieren facturen. Bij e-facturatie is er altijd een vast formaat, wordt de factuur direct ingelezen door het boekhoudprogramma en hoeft niet handmatig te worden ingevoerd. Dit biedt enorme efficiëntievoordelen.’

Wat voegt de samenwerking met tradeinterop toe voor Nokavision? Wolvers (Nokavision): ‘Hoewel e-facturatie niet onze kernactiviteit is, hebben we klanten, waaronder Cannock, die baat hebben bij de integratie van e-facturatie in onze customer communication management-oplossingen. De expertise van tradeinterop geeft ons het vertrouwen dat onze klanten tevreden zullen zijn met het eindresultaat. Deze samenwerking is een win-win voor iedereen.’

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Thijs Wolvers
Contact opnemen
Contact opnemen
Alle Actueel

CCM-Consultants behalen Agile PM Certificaat

Op 25 oktober 2023 behaalde het team van CCM-consultants van Nokavision een belangrijke mijlpaal door het Agile Project Management Certificaat te behalen. Deze prestatie onderstreept hun toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten en het blijven evolueren in een steeds veranderend zakelijk landschap.

De certificeringstraining werd gegeven door Richard Weber, een erkend Agile Project Management trainer. Richard Weber staat bekend om zijn diepgaande kennis en jarenlange ervaring in Agile-methodologieën, wat deze training bijzonder waardevol maakte voor het team van Nokavision.

Agile Project Management is een benadering die organisaties in staat stelt flexibeler te zijn en snel te reageren op veranderende marktomstandigheden. Voor de CCM-consultants van Nokavision, die gespecialiseerd zijn in klantcommunicatiemanagement, zal deze nieuwe certificering hen helpen om hun klanten nog beter van dienst te zijn. Door Agile-methoden te omarmen, kunnen ze projecten sneller en efficiënter uitvoeren, waarbij de nadruk ligt op continue verbetering en klantgerichtheid.

Het behalen van het Agile PM Certificaat benadrukt de voortdurende inzet van Nokavision voor professionaliteit en innovatie. Het stelt het team in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in projectmanagement en klanten te voorzien van de best mogelijke oplossingen.

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Thijs Wolvers
Contact opnemen
Contact opnemen
Alle Actueel

5 Trends: Klantgesprekken vormgeven in 2023

Om beter inzicht te krijgen in wat ondernemingen kunnen verwachten, en hoe ze zich kunnen aanpassen aan de golven van verandering, sprak Smart Communications met thought leaders uit de verzekerings-, financiële en gezondheidszorgbranche. Dit e-Book splitst deze gesprekken uit in 5 belangrijke trends in 2023 en hoe bedrijven kunnen inspelen op het moment met de juiste technologie, processen en middelen.

In dit e-Book komen de volgende 5 trends aan bod:

  • Door het steeds veranderende gedrag van klanten zullen bedrijven bestaande bedrijfsmodellen moeten herdefiniëren.
  • Gesprekservaringen met klanten maken of breken merkloyaliteit en -vertrouwen.
  • Ondernemingen zullen belangrijke bedrijfsprocessen automatiseren en digitaliseren om de operationele efficiëntie te verhogen.
  • Ondernemingen zullen risico’s beperken en een slechte reputatie beschermen door meer aandacht te besteden aan compliance en wettelijke vereisten.
  • Technologische innovatie blijft een topprioriteit naarmate ondernemingen de toegenomen behoefte aan flexibiliteit en schaalbaarheid erkennen.

Download het e-Book "5 Trends: Klantgesprekken vormgeven in 2023"

Na inschrijving ontvang je direct het e-Book!
Download e-book
Download e-book
Alle Actueel

Information Management as a Service

Nokavision biedt als dienstverlener oplossingen voor het beheersen van uw Customer Communication Management (CCM) en Customer Experience Management (CXM) uitdagingen. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een naadloze en persoonlijke communicatie met uw klanten te onderhouden en daarom bieden wij oplossingen van intake tot einde contract aan die gebruikmaken van de beste software leveranciers in de markt.

Volledige ontzorging

Het betekent dat we zorgen voor het beheer van de oplossing, inclusief het platform, de job-scheduling en de monitoring. Wij leveren KPI’s aan om samen met onze klanten onze gezamenlijke performance inzichtelijk te maken.

We bieden ook ondersteuning bij innovatie, incident- en change-management en adviseren u over de juiste aanpak of hebben het issue al voor u verholpen voordat u er erg in heeft. Onze dienstverlening omvat verschillende technische en functionele rollen in Customer Communication en Experience Management en “business enablement”, waarbij we coaching en projectmanagement aanbieden.

Naast het bieden van een kwaliteitscontrole rapportage en begeleiding bij releases, bieden we ook advies- en inspiratie sessies aan om uw organisatie verder te helpen bij het optimaliseren van uw klantbeleving.

Wat ons onderscheidt is dat u zelf in staat bent om wijzigingen in de communicaties door te voeren zonder tussenkomst van IT, waardoor u de controle heeft over de communicatie met uw klanten. Met focus op lage doorloop tijd en zonder tussenkomst van IT.

Bij Nokavision bent u verzekerd van een volledige ontzorging, waarbij we uw organisatie helpen om de beste klantbeleving te bieden en te behouden.

 

Dienstenoverzicht

 

Partners

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Thijs Wolvers
Contact opnemen
Contact opnemen

Samenvatting

Stater is de grootste onafhankelijke end-to-end dienstverlener voor de hypothecaire markt in de Benelux. Het bedrijf, gevestigd in Amersfoort, beheert maar liefst 40% van alle hypotheken in Nederland. Stater is de laatste jaren sterk gegroeid door voor geldverstrekkers als ABN AMRO Bank, ASR, Munt en Lloyds Bank het gehele proces uit handen te nemen. Denk aan webportals, e-mails, smsberichten en brieven. Alleen van die laatste categorie worden er op jaarbasis al 10.000.000 verstuurd. Om hun correspondence processen optimaal te kunnen stroomlijnen, maakt Stater gebruik van de oplossingen van Smart Communications en de diensten van Nokavision.

Lees volledige klantverhaal

Meer weten over deze case of wat wij voor je kunnen doen?

Désirée Kools +31 6 51 120 273
Contact opnemen
Contact opnemen
Alle Actueel

Stater optimaliseert correspondente processen

Stater is de grootste onafhankelijke end-to-end dienstverlener voor de hypothecaire markt in de Benelux. Het bedrijf, gevestigd in Amersfoort, beheert maar liefst 40% van alle hypotheken in Nederland. Stater is de laatste jaren sterk gegroeid door voor geldverstrekkers als ABN AMRO Bank, ASR, Munt en Lloyds Bank het gehele proces uit handen te nemen. Denk aan webportals, e-mails, smsberichten en brieven. Alleen van die laatste categorie worden er op jaarbasis al 10.000.000 verstuurd. Om hun correspondence processen optimaal te kunnen stroomlijnen, maakt Stater gebruik van de oplossingen van Smart Communications en de diensten van Nokavision. Benieuwd naar het proces en de resultaten?

 

Lees volledig klantverhaal

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Désirée Kools
Contact opnemen
Contact opnemen
Alle Actueel

Cannock pakt communicatiestroom aan

Cannock EDR Holding (Cannock) biedt totaaloplossingen op het gebied van creditmanagement voor bedrijven en lokale overheidsinstellingen. Vanuit kantoren in Rotterdam en Druten verzorgen ze voor hun klanten de totale financiële cyclus, van facturen en betaalherinneringen tot incasso’s en deurwaarders. Cannock verstuurt elke maand duizenden brieven, mails en sms-berichten. Het bedrijf nam lange tijd zelf de opmaak, het printwerk en de verzending voor zijn rekening. Toen dat niet meer lukte vanwege de groeiende complexiteit en de eisen die werden gesteld aan onder andere flexibiliteit en snelheid, namen ze Nokavision in de arm. Nokavision heeft een Framework gebouwd waarbinnen Cannock medewerkers met behulp van Smart Communications-software snel en eenvoudig documenten kunnen opmaken, aanpassen en versturen. Benieuwd naar het proces en de resultaten?

 

Lees volledig klantverhaal

Weten wat we voor jou kunnen doen?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Claudia Zwamborn
Contact opnemen
Contact opnemen

Samenvatting

Cannock biedt totaaloplossingen op het gebied van creditmanagement voor bedrijven en lokale overheidsinstellingen. Vanuit kantoren in Rotterdam en Druten verzorgen ze voor hun klanten de totale financiële cyclus, van facturen en betaalherinneringen tot incasso’s en deurwaarders. Cannock verstuurt elke maand duizenden brieven, mails en sms-berichten. Het bedrijf nam lange tijd zelf de opmaak, het printwerk en de verzending voor zijn rekening. Toen dat niet meer lukte vanwege de groeiende complexiteit en de eisen die werden gesteld aan onder andere flexibiliteit en snelheid, namen ze Nokavision in de arm.

Lees volledige klantverhaal

Meer weten over deze case of wat wij voor je kunnen doen?

Désirée Kools +31 6 51 120 273
Contact opnemen
Contact opnemen
Alle Actueel

e-Book: Het beheersen van klantcommunicatie in onze nieuwe wereld

Het e-Book bevat een praktische uitleg over het transformeren van uw technische en tactische benadering van Customer Experience (CX). Met de volgende onderwerpen:

  • De grondbeginselen van klantcommunicatie
  • Los het op met Customer Communication Managent (CCM)
  • Het vervolg? Van CCM naar CXM
  • Hoe zet ik de volgende stap?

Download het e-Book “Het beheersen van klantcommunicatie in onze nieuwe wereld”

Na inschrijving ontvang je direct het e-Book!
Download e-book
Download e-book