Top technologische trends voor 2017 volgens OpenText

2017: Digitale revolutie waar je niet aan kunt ontkomen

Nokavision werkt al vele jaren met OpenText producten. Net als OpenText zijn wij continue bezig met kijken waar de wereld naartoe gaat. de OpenText Innovation Tour staat in het teken van deze innovatie.

Mark Barrenechea, CEO en CTO van OpenText, geeft aan dat de vierde revolutie eraan komt en dat je er als bedrijf niet onderuit kunt. Je gaat erin mee en innoveert, of je redt het niet. Het tempo van de veranderingen is ongekend. Deze revolutie is voorzien van machine learning (denk parallelle verwerking en neurale netwerken) en het concept van zelf-programmeerbaarheid.

Hij deelt de Top technologische trends voor 2017:

Kunstmatige intelligentie en machine learning: de geautomatiseerde organisatie
Kunstmatige Intelligentie (KI) en machine learning worden steeds krachtiger door parallelle verwerking van rekenprocessen, big data, cloud-technologie en geavanceerde algoritmen. Virtuele persoonlijke assistanten zoals Apple’s Siri en Google Assistant worden al veel gebruikt, robo-adviseurs in de financiële dienstverlening worden werkelijkheid en hotels over de hele wereld maken al gebruik van robot-butlers voor roomservice. Volgens Forrester stijgen investeringen in deze ontwikkelingen met 300% in 2017. En Gartner geeft aan dat 50% van alle analytische interacties worden geleverd via KI in de komende drie tot vijf jaar.

Intelligentie op ieder vlak, ook in je privéleven
Kunstmatige intelligentie en machine learning worden in het bedrijfsleven een vast onderdeel. Maar ook in het privéleven van werknemers speelt het een steeds grotere rol. Huishoudelijke apparaten, auto’s, thermostaten: alles wordt slim.

Verbeterde veiligheid
Alleen al in 2016 was cybercrime de op één na meest gerapporteerde vorm van criminaliteit. Hierdoor wordt voor organisaties een effectieve enterprise security belangrijker dan ooit.

Nieuwe wereldwijde kansen door digitalisering
In de afgelopen jaren boden zakelijke netwerken nieuwe kansen in het bedrijfsleven. Deze zakelijke netwerken breiden uit naar nieuwe ecosystemen en overstijgen in 2017 geografie, industrie en de taal om nog meer kansen en groei te realiseren voor digitale ondernemingen. Een groot deel van de technologie die nodig is voor dit ecosysteem bestaat al: KI, robotica, sensoren en IoT. Delen van informatie en juist samenwerken is daarnaast nog nodig om alles met elkaar te verbinden.

Nog klantgerichter werken

Tegenwoordig kunnen we zoveel data verzamelen, maar doen we daar wel genoeg mee?  De sleutel tot succes ligt in het combineren van een klantgerichte benadering, technologie en businessmodellen. Het komende jaar wordt er binnen talloze bedrijven meer geïnvesteerd in de klant. Aanpassen aan de veranderende behoefte van de klant door gebruik van KI en predictive analytics is cruciaal. In de digitale wereld hebben consumenten het steeds meer voor het zeggen en de dienstverlening dient hierop aangepast te worden.

Digitale platformen zijn de basis
Digitale platforms blijven belangrijk als fundamentele basis voor transformatie in 2017.  Voor ondernemingen die al getransformeerd zijn, zal dit zorgen voor nog meer succes.

Bronnen:

OpenText

DutchIT Channel