Wachten of zelf doen? Zelf doen!

“Zou je dit stukje tekst op onze factuur willen aanpassen? Zou je deze marketingactie willen toevoegen aan onze uitgaande communicatie? Kan ik nog een stuk tekst op deze brief aanpassen voordat deze de deur uitgaat? Er staat een typefout op onze orderbevestigingen, kan je dat aanpassen?”

Hele legitieme vragen gesteld door business gebruikers aan hun IT-collega’s. Maar wat nou als zij dat zelf zouden kunnen doen? Wat nou als zij zelf in staat zouden zijn om tekstblokken te beheren en dus aan te passen? En stel nou dat zij via dezelfde tool ook adhoc brieven zouden kunnen maken voor 1-op-1 communicatie met de klanten? Uiteindelijk denken wij dat dat efficiënter werkt voor iedereen. IT blij, business blij, klant blij, win-win-win.

Het is allemaal mogelijk met behulp van PlanetPress Connect (CCM) en een opensource content managementsysteem (CMS). In PlanetPress worden een aantal zaken door IT geregeld, namelijk het mappen van data / de huisstijl van de documenten en de workflow die de documenten volgen bij verzenden. In het CMS kunnen business gebruikers de tekstblokken en documentdefinities eenvoudig zelf beheren. De twee systemen vullen elkaar aan en integreren door middel van REST-services.

Waarom elke organisatie dit zou moeten willen? Los van dat IT-ers graag een relaxter leven hebben, kunnen ze met andere dingen bezig zijn. Daarnaast hoeven de business gebruikers niet lang te wachten op het doorvoeren van wijzigingen, vanwege de vaak lange doorlooptijden op IT-afdelingen. Daarnaast is door deze functiescheiding iedereen verantwoordelijk voor zijn/haar deel.

Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste is dat klanten professionele, gepersonaliseerde communicatie krijgen met bijvoorbeeld acties die op dat moment op hen van toepassing zijn. Dit is voor hen de standaard geworden. Als consumenten worden we namelijk erg verwend! Binnen B2B is er nog een slag te slaan als je het mij vraagt.

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven het verbeteren van de klantbeleving tegenwoordig ook heel belangrijk vinden. En terecht, want uit een onderzoek van Gartner blijkt dat 89 procent van de marketingdirecteuren voorspelt dat een goede klantbeleving in 2017 het belangrijkste verschil zal zijn tussen jouw bedrijf en dat van de concurrent. Better get to it!

Los van dat het er allemaal mooi en gepersonaliseerd uitziet: wist je dat klanten die elektronische facturen ontvangen 22% meer op tijd betalen dan klanten met een papieren factuur? Heel concreet betekent dat dat je eerder je geld krijgt. Mooi toch?!

Innovatie en voorop willen lopen zoals je dat gewend bent van Nokavision. Meer weten? Of vraag hier een e-book aan over de mogelijkheden van PlanetPress Connect.

Claudia Zwamborn – Accountmanager Nokavision Software B.V.