Maatregelen Nokavision rondom coronavirus

De hele wereld heeft momenteel te maken met een ongekende situatie. Het coronavirus heeft een enorme impact op ons leven, waaronder ook onze manier van werken samen met jullie, onze klanten. Een korte update met betrekking tot de maatregelen die wij sowieso tot en met 6 april 2020 nemen.

Gezien de huidige ontwikkelingen en richtlijnen van het RIVM zal het Nokavision team de komende tijd nagenoeg alleen remote aan het werk zijn. De gezondheid van alle betrokken partijen heeft onze absolute prioriteit. We kijken graag samen met jullie naar de mogelijkheden om samen te werken door gebruik te maken van de beschikbare digitale tools. Op deze manier kunnen wij de continuïteit van jullie en onze dienstverlening waarborgen en tegelijkertijd denken aan ieders veiligheid.

Professional Services & Support

De remote dienstverlening blijft onveranderd en het is ons uitgangspunt dat we remote werken. De werkzaamheden die on site moeten plaatsvinden worden in overleg uitgesteld of anders opgelost. Klanten met een supportcontract kunnen hun vraag zoals gebruikelijk indienen bij de supportportal of mailen naar support@nokavision.com.

Voor salesgerelateerde vragen wordt verzocht contact op te nemen met je vaste contactpersoon of anders te mailen naar sales@nokavision.com.

Extra ondersteuning

Vanuit Nokavision en vanuit onze partners zijn er diverse initiatieven waar ook jij een beroep op kunt doen. Zoals ondersteuning om snel communicatie naar je klanten te sturen of aan te passen als ook, onbeperkt gebruik maken van Box cloud content management, enz.

Vraag ons dus gerust om hulp, we staan voor je klaar.

 

Team Nokavision