Hoe een 10-jarige binnen 4 uur een app met Machine Learning bouwde

Lieve Sint, ik wil als cadeau graag een app ontwikkelen“, aldus de 10-jarige dochter van Canon-collega René Snijders afgelopen november. Met de decemberdrukte voor de deur besloten wij bij Nokavision de Sint een handje te helpen. Op vrijdag 28 december was het dan zover, René Snijders ging vanuit Heerde met zijn dochter op weg naar Nokavision Software in Den Bosch om zelfstandig haar eerste app te gaan maken. Maar hoe pak je dat aan?

Omdat Nokavision diensten en software levert aan bedrijven die op-maat Webapplicaties en Mobile Apps willen inzetten voor efficiëntere en effectievere bedrijfsprocessen hebben we onze collega’s dochter haar app laten maken met behulp van de Web Modeler van Mendix. Deze Mendix tool is speciaal ontwikkeld voor de zogenoemde Citizen Developer”, aldus John Peters – Director Business Development.

Mendix is gebaseerd op Low Code en won afgelopen jaar nog de softwareprijs van het jaar. Ideaal om in te zetten omdat je hiermee apps visueel kunt modelleren i.p.v. programmeren. Modelleren gaat intuïtiever dan programmeren en de Web Modeler is gemakkelijk te leren. Je hoeft dus geen “Die Hard computerprogrammeur” of “specialist” te zijn. Voor deze groep gevorderde gebruikers heeft Mendix een geavanceerdere tool, de Desktop Modeler.

Na een korte introductie door Sytze de Bok (Lead Consultant Mendix) en het bedenken van het app idee kon ze beginnen aan haar software avontuur. Het idee? Een Foto App die aan de hand van een selfie je leeftijd en geslacht kan bepalen.

In 4 uur tijd stond de Foto App waarmee ze een selfie kan maken die op basis van slimme visuele herkenning (Machine Learning – Visual Services) volledig automatisch je leeftijd en geslacht bepaald. Zou ze hiermee de eerste 10-jarige zijn die op basis van de nieuwste modelleer technieken een app heeft gebouwd?

Inmiddels heeft ze haar Foto App al meerdere malen thuis aan familie, vrienden en vriendinnen gepresenteerd. Daarnaast staan er al een aantal nieuwe apps op de planning. “Ik ben elke keer verrast hoe eenvoudig ze haar app weer tevoorschijn tovert. Ik weet niet of ze er verder nog iets mee gaat doen nu school weer is begonnen, maar ze heeft in ieder geval veel geleerd en is weer een ervaring rijker. En, het Sinterklaas cadeautje is ingelost. Dank jullie wel“, aldus René Snijders.

Meer informatie over Mendix? Laat je gegevens achter.

We nemen zo snel mogelijk persoonlijk contact op.