Alle Actueel

Foosball en de term Value Added Reseller (VAR) hebben meer met elkaar van doen dan je denkt

03 apr, 2024 10MinBlog

Tijdens een potje Foosball op kantoor hoor ik de één na de ander roepen: “VAR! VAR! VAR!” In de zakelijke wereld en in de sport zijn afkortingen niet ongewoon, maar het is zeldzaam dat dezelfde afkorting twee totaal verschillende concepten in verschillende domeinen vertegenwoordigt. Toch is dat precies het geval met de afkorting ‘VAR’. Nieuwsgierig als altijd verken ik de vier overeenkomsten tussen een VAR als ‘Value Added Reseller’ en een VAR in de zin van ‘Video Assistant Referee’.

Gemeenschappelijk Doel: Verbetering en Toegevoegde Waarde

Hoewel ze in verschillende contexten opereren, delen beide soorten VAR’s een fundamenteel doel: het toevoegen van waarde en/of het verbeteren van de ervaring. Nokavision streeft als Value Added Reseller ernaar producten of diensten te verrijken voordat deze aan onze relaties worden verkocht, door extra kennis, functionaliteit en/of diensten toe te voegen. Op vergelijkbare wijze heeft de Video Assistant Referee in het voetbal tot doel de kwaliteit van de besluitvorming op het veld te verbeteren door middel van technologie, met als uiteindelijke doel een eerlijkere en meer accurate wedstrijd.

Afhankelijkheid van Technologie

Een andere opvallende overeenkomst is de afhankelijkheid van technologie. Voor Nokavision is top-notch toekomstbestendige technologie een essentiële basis van ons bedrijf. We gebruiken best-of-breed software, uit de rechtsbovenhoek van het Gartner kwadrant om ons aanbod kwalitatief hoog en uniek te maken. Wist je trouwens dat wij, onderdeel van Canon, als implementatie partner zelf ook rechtsboven te vinden zijn? Dit allemaal dankzij onze toegevoegde waarde in Customer Experience Management.

 

Op een vergelijkbare manier vertrouwt de Video Assistant Referee sterk op videotechnologie en herhalingen om beslissingen van scheidsrechters te ondersteunen, te corrigeren of te bevestigen, waardoor de precisie in de sport wordt verhoogd.

Strategische Besluitvorming

Tegelijk speelt strategische besluitvorming een cruciale rol. Voor Nokavision is het kiezen van de juiste producten, diensten en technologieën om toe te voegen een strategische beslissing die direct invloed heeft op ons succes en dat van onze relaties. In het voetbal helpt de Video Assistant Referee bij het maken van strategische beslissingen die de uitkomst van het spel kunnen beïnvloeden, zoals het toekennen van penalty’s, het identificeren van buitenspelposities, en het beoordelen van mogelijke overtredingen.

Samenwerking en Communicatie

Beide vormen van VAR vereisen effectieve samenwerking en communicatie. Onze collega’s werken nauw samen met relaties om ervoor te zorgen dat de juiste toegevoegde waarde en doelstellingen worden gerealiseerd. Aan de andere kant moet de Video Assistant Referee effectief communiceren met de veldscheidsrechter en andere officials om ervoor te zorgen dat de technologische assistentie correct wordt geïnterpreteerd en toegepast.

Hoewel de contexten waarin ze opereren aanzienlijk verschillen, delen VAR’s in het bedrijfsleven en in het voetbal dus opmerkelijke overeenkomsten in hun doelstellingen, afhankelijkheid van technologie, strategische besluitvorming, en het belang van samenwerking en communicatie. Deze parallelle werelden benadrukken hoe dezelfde principes van toegevoegde waarde, technologie en teamwork relevant kunnen zijn in zowel ons werk als tijdens een potje Foosball!

Wil je hier eens over sparren?

Neem vrijblijvend contact met mij op
Claudia Zwamborn
Contact opnemen
Contact opnemen