Bidfood

Samenvatting

Bidfood zocht een oplossing om de kwaliteit en transparantie van de data rond haar artikelen te verbeteren. Met het Product Informatie Management systeem, gebouwd in Mendix, werken alle betrokkenen vanuit één up-to-date databron. Hiermee gaat ook de onboarding van nieuwe artikelen stukken sneller.

De uitdagingen

Bidfood is de online groothandel voor foodprofessionals en biedt een compleet aanbod met ruim 60.000 food en non-food producten in het assortiment. Daarnaast biedt Bidfood een natuurlijk en verantwoord assortiment met meer dan 3.700 duurzame alternatieven. Producten komen en gaan. Het opnemen, wijzigen van artikelgegevens en het uit het assortiment nemen van artikelen nam tot voor kort veel tijd in beslag. Artikelgegevens werden door leveranciers via e-mail in Excel sheets aangeleverd of via de GS1 Das datapool.

Bidfood inkopers, leveranciers en data managers werkten dagelijks aan het artikelcontrole- en verzamelproces. De hoeveelheid attributen per artikel, waaronder informatie over leverancier, het artikel, de logistieke en commerciële gegevens, gaf problemen en een grote beheerlast aan de Excel sheets. De handmatige verspreiding tussen inkopers en leveranciers gaf te weinig transparantie. Bij wie ligt het Excel document en waar wachten we op? Dit zorgde o.a. tot een trage onboarding van nieuwe artikelen. Een snelle onboarding en hoge datakwaliteit zijn van essentieel belang, voor zowel Bidfood als leveranciers en klanten. Pas als relevante informatie bekend is in het ERP systeem op basis van SAP, het logistieke systeem op basis van AS400 en in de online webshop kan er worden verkocht en ingekocht. Met andere woorden dan pas kan er door alle partijen omzet worden gegenereerd.

De oplossing

Nokavision heeft als oplossing een flexibele en op-maat gemaakte applicatie geleverd op basis van het Rapid Application Development (RAD) low-code platform van Mendix. Hiermee kan Bidfood het hele proces van artikel onboarding, verzamelen van de attributen en bijlagen, het afstemmen tussen inkopers en leveranciers, de validatie, de workflow, de status tot en met de export naar alle systemen beheersbaar en efficiënt afhandelen.

De oplossing is op het niveau van een standaard software oplossing voor Product Informatie Management (PIM). De voordelen t.o.v. van een standaard PIM product zijn o.a. de korte ontwikkeltijd om tot een op-maat oplossing te komen, de flexibiliteit en de mogelijkheid om continu te kunnen blijven aanpassen. Dit is van belang, omdat er in de hele keten van producent tot afnemer door bijvoorbeeld wetgeving regelmatig nieuwe attributen dienen te worden vastgelegd. Denk hierbij o.a. aan aanvullende gegevens voor bijvoorbeeld traceerbaarheid of voedselveiligheid. Doordat Nokavision de applicatie heeft gebaseerd op Mendix kan er op basis van agile werkmethodieken continu worden aangepast en gedeployed. Op deze wijze blijft de applicatie aansluiten op de behoeften en worden de gebruikers centraal gesteld. Het versnelt en versoepelt het onboarden van nieuwe artikelen in samenspel met leveranciers en data providers zoals GS1. Met behulp van de door Nokavision ontwikkelde algoritmen voor geautomatiseerde data validaties, wordt de kwaliteit en consistentie van de data gecontroleerd en daar waar nodig verbeterd. De audit trail module zorgt ervoor dat de Wie, Wat, Wanneer en Waar vraag op elk moment kan worden beantwoord.

Het resultaat

Met de applicatie heeft Bidfood de beschikking gekregen over een betrouwbaar, efficiënt en innovatief artikelproces. De gebruikers zijn zeer positief over de geleverde applicatie, de kwaliteit is duidelijk verbeterd en de afstemming tussen leverancier, inkoper en databeheer verloopt veel soepeler en sneller.

 

Bidfood

Bidfood, voorheen Deli XL, is een groothandel voor food professionals. De 30.000 klanten hebben toegang tot een selectie van 60.000 producten van lokale en internationale leveranciers. Bidfood heeft zich de laatste jaren innovatief getransformeerd tot online specialist, waardoor het de status van #1 B2B food webshop van Nederland heeft bereikt. Nokavision is bijzonder trots om een bijdrage te hebben geleverd aan de missie van Bidfood die geheel draait om service en proces excellence en het leveren van de beste klantervaring.

Meer weten over deze case of wat wij voor je kunnen doen?

John Peters +31 6 513 29 457
Contact opnemen
Contact opnemen

Hutten Tap & Pay App

Samenvatting

Met de Tap & Pay app van Hutten en Nokavision staan gasten van Hutten nooit meer in de wachtrij voor de kassa in het bedrijfsrestaurant! Zo kunnen ze maximaal genieten van hun lunchpauze. Met de app kunnen gasten gemakkelijk en snel producten uit het bedrijfsrestaurant selecteren en direct betalen met hun mobiele telefoon. “We zijn de eerste cateraar in Nederland die een dergelijke app lanceert,” vertelt projectmanager Kevin Renirie van Hutten.

De uitdagingen

  • Wachttijd verkorten of zelfs geheel elimineren
  • Gasten keuzes geven in cashless betalen
  • Vooruitkijken menu van de week
  • Uitrollen van een loyalty systeem

De oplossing

In een tijdsbestek van nog geen 6 maanden is er een innovatieve totaaloplossing gerealiseerd die de lunchervaring voor altijd zal veranderen. Het proces begint en eindigt met de Tap & Pay app gebouwd in het low-code app platform Mendix. Om een product toe te voegen houdt de gast eenvoudig de telefoon tegen een digitaal productkaartje aan en het product is geselecteerd. De Electronic Shelf Labels (ESL) maken gebruik van Near Field Communication (NFC) om het tappen mogelijk te maken. Telefoons zonder NFC-ondersteuning kunnen producten selecteren door de barcode van de ESL te scannen. “In2Value werd door Nokavision aangetrokken als leverancier van de hardware, zoals de ESL’s, infrarood transceivers en base stations. Zij verzorgen tevens de installatie op alle locaties”, aldus John Peters, BD Mendix bij Nokavision.

Voor het afrekenen heeft Nokavision Payment Service Provider CCV gevraagd om hun betaalplatform te integreren. Hiermee kan op iedere cateringlocatie de juiste onbemande CCV PIN-terminal vanuit de Hutten Tap & Pay app worden geactiveerd. Hutten is daarmee de eerste die kassaloos betalen op deze manier vanuit een app aanbiedt.  Je hoeft dus niet meer in de wachtrij bij de kassa te gaan staan. De app is de kassa. In de app heeft de gast daarnaast ook de mogelijkheid om geheel mobiel te betalen via Payconiq.

 

Het resultaat

Bij Hutten worden medewerkers ook wel samenwerkers genoemd. Deze gedachte is volledig in lijn met de werkwijze van Nokavision. “Zij hebben de app technisch ontwikkeld en de integraties gerealiseerd. Ze hebben goed meegedacht en zich verdiept in de gebruiker”, aldus Kevin van Hutten. “Zo kunnen gasten bijvoorbeeld met de app het menu van de week inzien zodat ze weten wat er de rest van de week in het restaurant verkrijgbaar is. Als er combideals beschikbaar zijn, geeft de app dit aan en we hebben de mogelijkheid om gasten te laten sparen voor punten waarmee ze gratis producten kunnen ontvangen. Als gasten een profiel aanmaken in de app, profiteren ze van nog meer voordelen. Met de data kunnen wij ons aanbod en de dienstverlening nog beter laten aansluiten op de behoefte van onze gasten.”

“Samen met het team van Hutten hebben we een hoogstaande app gerealiseerd. De app zorgt voor gemak bij de gebruikers om producten te tappen en te betalen, maar op de achtergrond speelt er meer dan waar de gebruikers zich bewust van zijn”, wil John van Nokavision benadrukken. Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking met korte lijntjes. Het team van Hutten kwam dan ook regelmatig bij ons over de vloer en zo hebben we samen het project tot een succes weten te maken.

”Inmiddels is de app in het eerste bedrijfsrestaurant van Hutten geïnstalleerd en zijn de gasten die de app gebruiken erg enthousiast. Kevin van Hutten: “We horen positieve geluiden over de tijdsbesparing door niet te hoeven wachten voor de kassa en het zelf kunnen activeren van de pin terminal. Daarnaast houden gasten overzicht van hun uitgaven door de bestelhistorie en het digitaal ontvangen van de kassabon per mail. Het was een intensief, maar leuk traject waarbij we ieder specialisme echt nodig hadden. We zijn dan ook blij met het eindresultaat en we kijken uiteraard uit naar een verdere uitrol van de app bij meerdere bedrijfsrestaurants.”

Nokavision heeft de applicatie technisch ontwikkeld en de integraties gerealiseerd. Ze hebben goed meegedacht en zich verdiept in de gebruiker.

Kevin Renirie, Projectmanager

Hutten

Hutten voegt met gastvrijheid, ambachtelijk bereid eten en drinken toe aan een beter, leuker, gezonder, lekkerder, eerlijker en duurzamer leven. Voor opdrachtgevers, hun gasten en medewerkers, voor de samenleving. Medewerkers heten bij Hutten samenwerkers. Want ze doen het samen. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige samenwerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen ze geluk overbrengen op andere mensen en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen. Elke dag kan en mag Hutten zo onderscheidend zijn en willen ze van betekenis zijn. Meer aandacht, daarmee maakt Hutten het verschil.

Hutten

Meer weten over deze case of wat wij voor je kunnen doen?

John Peters +31 6 513 29 457
Contact opnemen
Contact opnemen

De Jong Intra Vakanties

Samenvatting

De Jong Intra Vakanties wilde een stap richting de toekomst zetten met haar documentprocessen. Zowel de documenten zelf als de workflow is door de combinatie van OpenText StreamServe en Box van een hogere kwaliteit en futureproof!

De uitdagingen

  • Diverse documenten voldeden qua formaat en inhoud niet meer aan de huidige standaarden en mogelijkheden.
  • Het productie– en verzendproces van de reisbescheiden was te arbeidsintensief en erg foutgevoelig.

De oplossing

Er is uiteindelijk gekozen om de reisdocumenten te gaan maken met OpenText StreamServe, toen nog versie 5, in combinatie met archiefsysteem Box. Dit stelt De Jong Intra in staat om de kwaliteit van de klantcommunicatie te verhogen en meer inzicht te krijgen in het proces.

“De Jong Intra Vakanties en Nokavision kennen elkaar al sinds 12 jaar en hebben in die tijd samen of in samenwerking met andere partijen projecten gerealiseerd die nog steeds actief zijn. Zowel de eerdere ervaringen vanuit De Jong Intra Vakanties, de meerdere projecten binnen de reiswereld, de goede mensen die werkzaam zijn bij Nokavision als de onderliggende oplossing via OpenText StreamServe, gaven ons voldoende vertrouwen om te kiezen voor Nokavision”, aldus Jose Sparreboom, Projectmanager bij De Jong Intra Vakanties.

Na een aantal voorbereidende sessies is Nokavision samen met De Jong Intra Vakanties aan de slag gegaan om de documenten uit te tekenen en te ontwikkelen. Tegelijkertijd zijn er meerdere oplossingen gerealiseerd om handmatig werk zoveel mogelijk te verminderen en, waar nodig, te ondersteunen. Met onder meer een geautomatiseerde betalingscontrole en ingebouwde workflow validaties kan De Jong Intra Vakanties haar klanten nu nog beter en sneller bedienen.

Het resultaat

De Jong Intra Vakanties is nu in staat om reisdocumenten sneller en met kwalitatief hogere inhoud op te leveren aan haar klanten. Voor medewerkers is er minder tijdsdruk wat betreft de productie van de reisdocumenten en minder klachten wat betreft de inhoud van de reisdocumenten. Om de foutgevoeligheid van het proces te verminderen wordt er nu gebruik gemaakt van de inzichten van onder andere Box. Medewerkers weten nu precies welke documenten naar de klant zijn verzonden en welke acties nog uitgevoerd dienen te worden.

De snelheid en transparantie van het proces zorgt ervoor dat de productmanagers nog meer betrokkenheid krijgen bij de kwaliteit van de communicatie naar de klant.

Zowel de eerdere ervaringen vanuit de jong intra vakanties, de meerdere projecten binnen de reiswereld, de goede mensen die werkzaam zijn bij Nokavision als de onderliggende oplossing via Opentext Streamserve, gaven ons voldoende vertrouwen om te kiezen voor Nokavision.

 

Jose Sparreboom, Projectmanager

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties is een reisorganisatie die haar naam gevestigd heeft tussen de andere organisaties. Je kunt er allerlei reizen boeken, wil je op vakantie naar een zonnig oord of wil je liever met kerst op vakantie? Wil je een wereldreis maken of een trip naar bijvoorbeeld Praag? Het kan allemaal bij De Jong Intra, voor elk type vakantie of elke trip ben je hier aan het goede adres.

Meer weten over deze case of wat wij voor je kunnen doen?

Claudia Zwamborn +31 6 513 29 457
Contact opnemen
Contact opnemen